Roy Henning Snyen

Roy Henning Snyen

RHSRoy Henning Snyen fikk mange lovord etter sin debut CD (se et lite utvalg under) og har siden holdt mange konserter med mange ulike besetninger og musikksjangre. I tillegg til sine mange prosjekter spiller han også alene, for som han selv sier:

«Jakten på de magiske øyeblikkene, det er det som er drivkraften. Søken etter de magiske øyeblikkene musikk kan gi. Det kan være i et helt verk eller i et lite parti, men det kan også ligge i en enkelt tone. Den kan oppstå av den perfekte «timingen» i en musikalsk frase som gjør at musikken oppleves uendelig mye sterkere. Jeg søker alltid etter denne magien, uansett hva jeg spiller og hvor jeg spiller.»

«...gjør han et meget vinnende inntrykk - med et kjernesunt og margfullt, men samtidig sensitivt spill.» VG

«Roy Henning Snyen spielt sehr präzise und klangschön» Gitarre & Laute Journal

«Roy Henning Snyen er en stigende stjerne på gitarmusikkens stjernehimmel» Vårt land

Ta gjerne kontakt dersom du tror at Snyens gitarspill vil passe inn i ditt arrangement.

Trio Bellman

Trio Bellman

Har laget forestillingen "Gutår båd' natt och dag" basert på Bellmans sanger og figurer. Idé og regi: Knut Jørgen Moe.

Trio Bellman gjør gjerne utdrag fra forestillingen på seminarer, konferanser eller private arrangementer. Vi tilpasser lengen på programmet, og utnytter lokalet man er i, slik at publikum blir en del av forestillingen. Vi kan komme inn som en overraskelse og skaper et musikalsk avbrekk i ditt arrangement.

Dette er en forestilling full av musikalske perler fra Bellmans rikholdige produksjon. Med enkel regi og tidsriktige kostymer levendegjør vi Bellman og noen av hans mest kjente figurer. Her er glede, varme, erotikk og løssluppen humor, men også dagliglivets tragedier og dødens bestandige nærvær; det meste sett gjennom botten på en flaska.

Les mer på Trio Bellmans hjemmeside

Trioen BRIS

BRIS

Trioen BRIS, har spesialisert seg på å komme inn som «en frisk bris» på møter/konferanser o.l. Trioen er variert i stil og genre og musikken framføres på en nær og folkelig måte.

«En gyllen halvtime» er en konsert som anbefales til arrangementer for

  • - næringslivet som kurser, seminarer, julebord og lunsjer
  • - private arrangementer som festmiddager, jubileer og gylne merkedager
  • - frivillige organisasjoner som møter, konferanser og spesielle anledninger

"En gyllen halvtime" er variert i stil og genre og framføres på en nær og folkelig måte. Den har en lett ramme og virker som en frisk bris i mange ulike sammenhenger. Konserten holdes der dere er og tilpasses deres spesielle arrangement. «Halvtimen» kan forkortes og forlenges.

Les mer på Trioen BRIS sin hjemmeside.

Opera

Snyen har deltatt som gitarist i flere operaforestillinger. Det er ikke så mange operaer som bruker gitar så det er morsomt og spennende å få muligheten. Gjennom de ulike operaoppsettingene har han blitt kjent med mange av de ledende operasangerne i Norge og samarbeider med flere av dem.

Ingebjørg Kosmo og Roy Henning SnyenIngebjørg Kosmo (mezzosopran) og Roy Henning Snyen ble kjent med hverandre da de var solister i Den Norske Operas turnêversjon av "Carmen". Kosmo hadde hovedrollen som Carmen og Snyen var «Ein gitarist», en rollefigur regissør Ronald Rørvik la til for å lage en stemningsfull åpning av 2. akt i kroen til Lillas pastia. Sammen har de laget et konsertprogram fra den klassiske spanske litteraturen. Det spanske konsertprogrammet er svært variert med en flott balanse mellom det fyrige og det vakre, mellom det rolige og det virtuose, mellom det sarte og det intense. Sentrale komponister er M. de Falla, J. Rodrigo og E. Granados.  Ingebjørg Kosmo er fast ansatt ved Den Norske Opera og har gjennom sine mange hovedroller vist at hun har det som skal til for å formidle musikken og forføre publikum.

Cecilie Rønning

Cecilie Rønning (bildet til høyre) og RHS har laget et vakkert program av lidenskapelige og velkjente opera-arier som passer utmerket til alt fra vinsmakingsarrangementer til bryllup.CarmenCarmen:

Roy Henning Snyen har hatt rollen som "Ein gitarist" i Den Norske Operas turnéversjon av Carmen. Forestillingen er satt opp i byer som Tromsø, Harstad, Lillehammer, Trondheim, Kristiansand, Haugesund, Drammen, Ålesund og Mo i Rana. Regissøren, Ronald Rørvik, ønsket å legge til denne rollefiguren for å gi en stemningsfull åpning av 2. akt. Den foregår inne i kroen til "Lillas pastia" , en kro utenfor Sevilla som var et samlingssted for sigøynerne i området. Rørvik ønsket å ha en gitarist som satt å spilte på denne kroen og spurte om Snyen kunne "lage noe" som passet. Han tok tak i temaet i stykket som følger, "Sigøynersang", (Chanson de bohème) og lagde en "Fantasi" over denne som gled rett inn i Sigøynersangen.

Andre operaforestillinger Snyen har spilt i: Barbereren i Sevilla, Don Pasquale (med bl.a. Elisabeth Nordberg-Schultz), Grevinne Maritza, Figaros bryllup, ballettforestilling

TETT PÅ

TETT PÅ, Beate Kronen og Roy Henning snyen består av Beate Kronen, sopran og Roy Henning Snyen, gitar. De er gift, kjenner hverandre godt, og er vant til å musisere Tett På!

Å musisere krever at man kan gi og ta imot hverandres musikalske signaler. Det er da den gode «timingen» oppstår som er en viktig faktor for det «perfekte» musikalske resultatet. Oppfattelsen av dette «perfekte» resultatet vil naturligvis alltid være en helt subjektiv vurdering, men når musikerne er enige seg imellom er det et godt utgangspunkt for deres tolkning.

Sammen har de laget et program de har kalt "Viser på klassisk vis". Programmet setter fokus på viser fra ulike deler av verden, og der den musikalske innpakningen er hentet både fra den klassiske musikktradisjonen og fra ulike lands tradisjonelle vise-genre. Det musikalske fokuset deres er alltid på å få frem stemningen og uttrykket i sangene, uansett hvor sangene kommer fra og hvilken genre de er hentet fra. Da håper vi opplevelsen for den som hører på blir sterkere og kontakten mellom utøverne og publikum vil oppleves som «Tett på».