Roy Henning Snyen

Ski historiske konserter

Vegard Lund Ski Historiske Konserter

er en organisasjon bestående av Vegard Lund, Morten Gaathaug og Roy Henning Snyen. Hvert år arrangerer de en konsertserie som er knyttet opp mot «Ski-dagene», som er en næringslivsdag i byen Ski, sør for Oslo.

De byr på fire konserter på to dager og med seg har de profesjonelle musikere innenfra og utenfra Follo.

Ski Historiske Konserter ble startet av Vegard Lund, mens Gaathaug og Snyen kom til etterhvert. Sammen arrangerte de fire konserter i Ski årlig men valgte etterhvert å legge konsertene til «Ski-dagene». Det ble en suksess!

Når så mange mennesker kalles ut i Ski, er det hyggelig å vise hva vi står for. Vi ønsker å gi Ski-dagene et kulturelt innhold.

I løpet av årene har mange musikere og sangere deltatt på festivalen; Helene Wold, Njål Sparboe, Morten Gunnar Larsen, Ingebjørg Kosmo, Strings Unlimited, Trio Bellman, BRIS, Duo Novo + mange flere!

Gitarspill

"Roy Henning Snyen har laget en strukturert og metodisk bok for både nybegynnere og viderekomne.

Jeg mener Roy Henning Snyen har laget en god gitarbok for de som skal ta de første steg mot å bli gitarister. Jeg tror man kan legge et solid grunnlag for videre utvikling med denne boken. Den er grundig og bruker mye plass på det helt basale. Snyen har dessuten valgt å sortere de forskjellige toneartene for seg i kapitler. Det kan nok være en fornuftig løsning i og med at man da kan få bedre grep om toneartene og akkordene som hører til. "
Per Jakob Skaanes - viser.no

Gitarspill

Roy Henning Snyen har skrevet boken «Gitarspill» som er en lærebok i akkordspill for nybegynnere. Den ønsker å gi forklaringer på de vanligste temaene man trenger å kjenne til når man skal begynne å spille gitar, og etter at man har spilt en stund. Boken inneholder derfor en god del mer tekst enn andre bøker og egner seg derfor godt til selvstudium. Det legges stor vekt på å sette akkorder og rytmer inn i et system som gjør at man både ser sammenhengen mellom akkordene/rytmene, og overføringsverdien dette får til andre sanger. Dette gjør at boken også er nyttig for alle dem som kan litt fra før.

Sangutvalget er hentet fra sangboken «Verden i sang» og er kjente og populære sanger som mange kjenner til fra før. Sangene er også spilt inn på en medfølgende CD og kan brukes til å høre gitarspillet som presenteres i boken inn i sammenhengen, og man kan naturligvis bli kjent med sangene dersom man ikke skulle kjenne dem fra før.

Kom gjerne med ros og ris til innholdet i denne boken.

Undervisningssituasjon i dag

Snyen underviser for tiden som gitarpedagog ved Oppegård kulturskole.Her er han seksjonsleder på gitar og underviser i akkustisk gitarspill for nybegynnere og viderekomne elever. Han har også studenter fra Musikkvitenskap på Universitetet i Oslo.

<< Første < Forrige [3 / 3] Neste > Siste >>