Roy Henning Snyen

Duo Novo

Duo Novo

Samarbeidet mellom Torolf Mørk Karlsen og Roy Henning Snyen startet mens de begge studerte ved det tidligere Østlandets Musikkonservatorium i Oslo. Samarbeidet fungerte så bra at de etablerte Duo Novo som vil fremme nyskrevet musikk for denne besetningen. De har derfor et nært samarbeid med norske komponister og fikk en fantastisk start da Johan Kvandal sa ja til å skrive et verk til dem. Verket er en milepæl i repertoaret for denne besetningen og er spilt inn på Snyens debut-CD "Koyunbaba".

Det er en lang prosess fra komponisten starter med sine blanke ark til musikerne fremfører musikken på scenen. Å være med på en slik prosess er et privilegium vi som musikere ikke får mulighet til ved å spille tradisjonell klassisk musikk. Men hva er ny musikk. Må det ha ambisjoner om å endre folks oppfatning av hva musikk er? Må det være revolusjonerende - en retning ingen andre har tenkt på før? Eller er det nok at komponisten får uttrykt det han ønsker? Vi registrerer at spørsmålene blir livlig debattert i musikkmiljøet og at uenigheten er stor.

For oss musikere er det aller viktigste at et verk fungerer i en konsertsituasjon. Når den frem til deg? Har vi og komponisten funnet et uttrykk som fanger din interesse? Gjør det inntrykk?

Oslo GitarEnsemble

Oslo Gitarensemble

Oslo Gitarensemble (OGE) er norges første og foreløpig eneste faste gitarensemble! Dette er sjelden vare! Ensemblet har fra oppstarten våren 2000 og frem til november 2007 vært ledet av Roy Henning Snyen. For tiden er det Petter Richter som er musikalsk leder.

OGE har et stort og variert repertoar som spenner seg fra de ulike klassiske tidsepokene til mer eksotiske latinamerikanske rytmer og klanger. Oslo gitarensemble har også samarbeidet med andre kor og laget spennende prosjekter. Her kan nevnes; Carmen (uttdrag) med solistene Anna Einarsson, Nils Harald Sødahl, Knut Jørgen Moe, Ole Jørgen Kristiansen, Ås korforening og Soon bl. Kor, og innleide profesjonelle gitarister. Roy Henning Snyen, Geir-Otto Nilsson, Sven Lundestad og Vegard Lund.
Mozart jubileum, m bl.a. Åshild Skiri Refsdal, Ås og Soon bl. kor,

I juni 2007 samarbeidet OGE med "Norges mentor på klassisk gitar" Sven Lundestad, gitarduoen Duo Gvito og kulturskolene i Oslo, Oppegård og Horten. Konserten hadde navnet "Fra barokk via Grieg til vår tid" og spiltes på følgende steder:
Lørdag 9 juni kl. 17, Grønland kirke, Oslo
Tirsdag 12 juni kl. 19, Midgardsenteret, Horten
Torsdag 14 juni kl 19, Kolben kulturhus, Kolbotn

Ensemblet består av dyktige klassiske amatørgitarister i alle aldre og det drives på samme måte som kor og andre ensembler. OGE består av ca 10-12 medlemmer.

Les mer på Oslo GitarEnsemble sin hjemmeside.

Odd Børretzen

Bellman med Odd Børretsen, Herreselskapet og Snyen

Samarbeidet mellom Odd Børretzen, Herreselskapet og Snyen startet høsten 2005 og førte til flere konserter i bl. a. Asker Kulturhus og Vestfoldfestspillene 2006. Odd Børretzen betrakter Bellmans sanger, personalgalleri og livet i Stockholm på 1700 tallet, med sin typiske varme, forståelse og refleksjoner. Ved å trekke linjer til dagens samfunn på sin underfundige måte binder Børretzen konserten sammen slik at publikum får en forståelse for det livet Bellman levde og de forholdene han og hans figurer levde under. Bellmans sanger blir formidlet av Odd Børretsen, kvartetten Herreselskapet og Roy Henning Snyen på gitar.

Les omtale av konsert i Stavern 3 juli 2006, Tønsberg Blad.

I stavern
Skolekonsert

Fra tarm til nylon

FRA TARM TIL NYLON

En skoleforestilling med Vegard Lund, div. lutter og gitar og Roy Henning Snyen, gitar

Om tilbudet En tidsreise- gitarens historiske utvikling gjennom musikk og tekst. Hvorfor er instrumentene slik de er? Hvilken funksjon skulle de ha? Hvorfor låter musikken slik den gjør? Vi vil vise at idealene endres, og at dagens ofte komplekse lydbilder har røtter i en akustisk og muntlig tradisjon.

Elevene blir kjent med datidens ”pop-musikk”, og får oppleve bl.a. middelalderlutt, renessanselutt, theorbe, barokkgitar og ikke minst vår egen tids gitar.

Musikken er variert og elevene sitter så nærme utøverne som mulig for å få en autentisk og akustisk opplevelse. Dette er en intim konsert i en koselig og avstressende atmosfære, kanskje som en motvekt til barnas oppjagete og krevende hverdag?

Klassetrinn
5.- 7. klassetrinn

Sted
Konserter på skolene

Morten Gunnar Larsen

Morten Gunnar Larsen og Roy Henning Snyen, foto: Ole Endresen

En intimkonsert med musikk fra Latin-Amerika, bl.a. Brasil, Venezuela og Cuba. Komponister: bl. a. Ernesto Nazareth, en brasiliansk parallell til Scott Joplin, gitarkomponistene Pernambuco, Antonio Lauro, og den kubanske Ernesto Lecuona.

«Trampeklapp og ekstranummer ljomet i stuene på Waldemarhøy lørdag. Morten Gunnar Larsen og Roy Henning Snyen var kommet til sine egne.»

Samstemte avløste de hverandre, Larsen med sine kraftige tangentrytmer, Snyen med sarte strenger fra gitaren. Intimkonserten bød på musikk fra Latin-Amerika fra slutten av 1900-tallet til begynnelsen av forrige århundre, men aller mest fra Brasil. Denne musikken har i ettertid vist seg å ha hatt stor innflytelse på den senere ragtime-musikken. Det er nok derfor jeg har gitt meg i kast med latino-musikken, sa Larsen. Fullsatt sal, foto: Ole Endresen Og la seg over pianoet, fingerlett og stemningsfullt, så vi skjønner hvorfor det amerikanske ragtime-publikummet ønsker ham tilbake etter konsertsuksessene «over there» for noen år siden. Morten Gunnar Larsen regnes blant verdens fremste utøvere av ragtime og tidlig jazz.
Ole Endresen, Østlandets Blad