Roy Henning Snyen

Oslo GitarEnsemble

Oslo Gitarensemble

Oslo Gitarensemble (OGE) er norges første og foreløpig eneste faste gitarensemble! Dette er sjelden vare! Ensemblet har fra oppstarten våren 2000 og frem til november 2007 vært ledet av Roy Henning Snyen. For tiden er det Petter Richter som er musikalsk leder.

OGE har et stort og variert repertoar som spenner seg fra de ulike klassiske tidsepokene til mer eksotiske latinamerikanske rytmer og klanger. Oslo gitarensemble har også samarbeidet med andre kor og laget spennende prosjekter. Her kan nevnes; Carmen (uttdrag) med solistene Anna Einarsson, Nils Harald Sødahl, Knut Jørgen Moe, Ole Jørgen Kristiansen, Ås korforening og Soon bl. Kor, og innleide profesjonelle gitarister. Roy Henning Snyen, Geir-Otto Nilsson, Sven Lundestad og Vegard Lund.
Mozart jubileum, m bl.a. Åshild Skiri Refsdal, Ås og Soon bl. kor,

I juni 2007 samarbeidet OGE med "Norges mentor på klassisk gitar" Sven Lundestad, gitarduoen Duo Gvito og kulturskolene i Oslo, Oppegård og Horten. Konserten hadde navnet "Fra barokk via Grieg til vår tid" og spiltes på følgende steder:
Lørdag 9 juni kl. 17, Grønland kirke, Oslo
Tirsdag 12 juni kl. 19, Midgardsenteret, Horten
Torsdag 14 juni kl 19, Kolben kulturhus, Kolbotn

Ensemblet består av dyktige klassiske amatørgitarister i alle aldre og det drives på samme måte som kor og andre ensembler. OGE består av ca 10-12 medlemmer.

Les mer på Oslo GitarEnsemble sin hjemmeside.