Roy Henning Snyen

Opera

Snyen har deltatt som gitarist i flere operaforestillinger. Det er ikke så mange operaer som bruker gitar så det er morsomt og spennende å få muligheten. Gjennom de ulike operaoppsettingene har han blitt kjent med mange av de ledende operasangerne i Norge og samarbeider med flere av dem.

Ingebjørg Kosmo og Roy Henning SnyenIngebjørg Kosmo (mezzosopran) og Roy Henning Snyen ble kjent med hverandre da de var solister i Den Norske Operas turnêversjon av "Carmen". Kosmo hadde hovedrollen som Carmen og Snyen var «Ein gitarist», en rollefigur regissør Ronald Rørvik la til for å lage en stemningsfull åpning av 2. akt i kroen til Lillas pastia. Sammen har de laget et konsertprogram fra den klassiske spanske litteraturen. Det spanske konsertprogrammet er svært variert med en flott balanse mellom det fyrige og det vakre, mellom det rolige og det virtuose, mellom det sarte og det intense. Sentrale komponister er M. de Falla, J. Rodrigo og E. Granados.  Ingebjørg Kosmo er fast ansatt ved Den Norske Opera og har gjennom sine mange hovedroller vist at hun har det som skal til for å formidle musikken og forføre publikum.

Cecilie Rønning

Cecilie Rønning (bildet til høyre) og RHS har laget et vakkert program av lidenskapelige og velkjente opera-arier som passer utmerket til alt fra vinsmakingsarrangementer til bryllup.CarmenCarmen:

Roy Henning Snyen har hatt rollen som "Ein gitarist" i Den Norske Operas turnéversjon av Carmen. Forestillingen er satt opp i byer som Tromsø, Harstad, Lillehammer, Trondheim, Kristiansand, Haugesund, Drammen, Ålesund og Mo i Rana. Regissøren, Ronald Rørvik, ønsket å legge til denne rollefiguren for å gi en stemningsfull åpning av 2. akt. Den foregår inne i kroen til "Lillas pastia" , en kro utenfor Sevilla som var et samlingssted for sigøynerne i området. Rørvik ønsket å ha en gitarist som satt å spilte på denne kroen og spurte om Snyen kunne "lage noe" som passet. Han tok tak i temaet i stykket som følger, "Sigøynersang", (Chanson de bohème) og lagde en "Fantasi" over denne som gled rett inn i Sigøynersangen.

Andre operaforestillinger Snyen har spilt i: Barbereren i Sevilla, Don Pasquale (med bl.a. Elisabeth Nordberg-Schultz), Grevinne Maritza, Figaros bryllup, ballettforestilling