Roy Henning Snyen

Morten Gunnar Larsen

Morten Gunnar Larsen og Roy Henning Snyen, foto: Ole Endresen

En intimkonsert med musikk fra Latin-Amerika, bl.a. Brasil, Venezuela og Cuba. Komponister: bl. a. Ernesto Nazareth, en brasiliansk parallell til Scott Joplin, gitarkomponistene Pernambuco, Antonio Lauro, og den kubanske Ernesto Lecuona.

«Trampeklapp og ekstranummer ljomet i stuene på Waldemarhøy lørdag. Morten Gunnar Larsen og Roy Henning Snyen var kommet til sine egne.»

Samstemte avløste de hverandre, Larsen med sine kraftige tangentrytmer, Snyen med sarte strenger fra gitaren. Intimkonserten bød på musikk fra Latin-Amerika fra slutten av 1900-tallet til begynnelsen av forrige århundre, men aller mest fra Brasil. Denne musikken har i ettertid vist seg å ha hatt stor innflytelse på den senere ragtime-musikken. Det er nok derfor jeg har gitt meg i kast med latino-musikken, sa Larsen. Fullsatt sal, foto: Ole Endresen Og la seg over pianoet, fingerlett og stemningsfullt, så vi skjønner hvorfor det amerikanske ragtime-publikummet ønsker ham tilbake etter konsertsuksessene «over there» for noen år siden. Morten Gunnar Larsen regnes blant verdens fremste utøvere av ragtime og tidlig jazz.
Ole Endresen, Østlandets Blad