Roy Henning Snyen

Skifestivalen 2007

Ski historiske konserter presenterer følgende konserter på årets festival i Ski, sør for Oslo:

FREDAG 24 august kl 19.00 SKI NYE KIRKE:
"The Grand Tour"
På 1700- og 1800-tallet skulle alle adelsmenn med respekt for sitt omdømme foreta en dannelsesreise rundt i Europa, ofte kalt "The Grand Tour". Denne konserten vil bli en musikalsk Grand Tour med musikk fra 1600-tallet og frem til i dag med fokus på komponister som Purcell, Dowland, Schubert, Faure, Lorca og Mendelssohn.
Medvirkende: Dagfinn Klausen, orgel Trio Lirica: Paul Kirby, tenor Torun Torbo, fløyte Vegard Lund, lutt/gitar. Tett På (bildet) : Beate Kronen, sopran og Roy Henning Snyen, gitar

FREDAG 24 august kl 21 RÅDHUSTEATERET, FOAJÉEN:
W. A. Mozarts opera “TEATERDIREKTØREN” Dette er et av Mozarts mindre kjente mesterverk, men unektelig blant de mest humoristiske. Den ble til mens Mozart var travelt opptatt med musikken til Figaros Bryllup. Keiser Joseph II likte godt å underholde sine gjester med musikk og teater, og lot det gjerne gå sport i det også. I januar 1786 bestilte han så et kort syngespill hver fra Mozart og Salieri; de skulle spilles ”mot hverandre” på en staselig festmiddag. Medvirkende: Mari-Kjersti Tennfjord og Helene Wold, sopran og erkerivaler. Paul Kirby, tenor og diplomatisk fredsmegler. Per Andreas Tønder (bildet) er bariton og sjef for teateret. Vegard Lund,lutt/gitar Ieva Berzina, cembalo og Torun Torbo, fløyte Musikalsk leder: Vegard Lund Regi: Yngvild Vatn Guttu

LØRDAG 25 august kl 14 WALDEMARHØY, SKI
“ET FUGLEPROGRAM” Komponisten Morten Gaathaug er også kjent som en ivrig fuglekikker. Ved flere anledninger har hans interesse for våre vingede venner satt preg på hans komposisjoner. Dette programmet er i sin helhet satt sammen av komposisjoner hvor fugler står i sentrum. Komponisten deltar selv på klaver, og han vil også fortelle litt nærmere om den inspirasjon som bringer disse to verdner sammen i hans musikk. Medvirkende: Morten Gaathaug og Ingrid Aasta Risdal, klaver Tor Balsvik, kontrabass Rønnaug Madslien, horn Bodil Diesen, blokkfløyter

LØRDAG 25 august kl 21 WALDEMARHØY, SKI
Årets nattsoaré byr på en spontan blanding av musikk i ulike stilarter, med musikere bosatt i Follo. Det vil bli servering av øl og vin i tillegg til enkel matservering. Arrangementet vil starte kl. 21 og varer til midnatt. Det vil bli innslag fra flere av festivalens deltagere og ikke minst vokal ensemblet Helikon.

VELKOMMEN!
17.08.2007

BRIS på Frognerseteren

Fredag 15 juni spiller BRIS på et arrangement på Frognersæteren. Det er Schweizerischer Milchverband som feirer 100 års jubileum og BRIS skal underholde gjestene under apertiffen. Innslaget til BRIS er på ca 20 minutter og viser et "typisk norsk" program med folkemusikk, Grieg og K. Bjørnstad, samt et egenkomponert stykke.

Konserter i juni

Duo Gvito Sven Lundestad

Oslo GitarEnsemble, Sven Lundestad, Duo Gvito og Kulturskolene i Oslo, Oppegård og Horten presenterer konserten:
Fra barokk via Grieg til vår tid

På disse konsertene vil man legge vekt på den store betydningen Sven Lundestad har hatt for utviklingen av klassisk gitarmusikk her i landet. Lundestad har vært en pioner når det gjelder å fremme interessen for dette instrumentet helt siden sin debut i universitetets aula i 1974, som den første på klassisk gitar. Han har utgitt en lang rekke plater, holdt et uttall konserter ute og hjemme, skrevet mange pedagogiske verk for gitar og er nå professor i gitar ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Konkret går prosjektet ut på å arrangere tre konserter i Østlandsregionen der han møter igjen noen av sine tidligere elever, Roy Henning Snyen, Gjermund Titlestad og Marius Gundersen, til musikalsk samspill i ulike former, samt å presentere noen av de unge og kommende gitaristene som drar nytte av Lundestads kunnskaper gjennom hans lærebøker i klassisk gitarspill.

Programmet spenner over et vidt spekter fra barokk av Vivaldi og Händel til gitarmusikk skrevet av nålevende komponister. Griegs barokkinspirerte Holberg-suite vil fungere som et bindeledd mellom de to tidsepokene som rammer inn musikken. Elevene i kulturskolene vil presentere et variert repertoar og bidra til mangfold i det musikalske uttrykket. Prosjektet vil stimulere til musikkformidling for barn og unge i kulturskolene.

Følgende konserter vil bli avholdt i regi av kulturskolen i de respektive kommuner:
Lørdag 9 juni, kl 17, Grønland kirke, Oslo
Tirsdag 12 juni, kl 19, Midgardsenteret, Horten Les omtale i Gjengangeren
Torsdag 14 juni, kl 19, Kolben kulturhus, Oppegård

Norsk litteraturfestival

Hege Høisæter

Tirsdag 29 mai spiller Roy Henning Snyen sammen med Hege Høisæter, mezzosopran, på åpningsforestillingen for Norsk Litteraturfestival for 2007 i Maihaugsalen på Lillehammer. De vil fremføre "Habanera" fra operaen Carmen.

Hege Høisæter har sunget mange hovedroller på Den Norske Opera og gjorde seg bl.a. sterkt bemerket som Sextus i Titus tidligere denne sesongen. Våren 2007 synger hun Emilia i Otello, Berta i Barberen i Sevilla og Waltraute i Valkyrien, hun er også solist i turnéforestillingen Operaen kommer!.

Les mer på Norsk Litteraturfesitaval 2007 festivalens hjemmeside

23.05.2007

Ny lærebok i gitarspill

Gitarspill

Gitarspill lærer deg de grunnleggende akkordene og rytmene du trenger for å kunne spille sanger. Sangutvalget er kjente og populære sanger hentet fra sangboken «Verden i sang», men boken legger stor vekt på at det du lærer har overføringsverdi til andre sanger. Her får du råd og tips om alt fra praktiske opplysninger, som hvordan man skifter strenger, stemming av gitaren, håndstillinger osv., til spørsmål om musikalske utfordringer som f.eks. Hvordan du bør øve for å få til smidige overganger mellom akkordene, hvilken rytme du kan spille sangen med og hvordan du skal øve på denne. Du lærer hva du skal se etter for selv å kunne bestemme hvordan sangen skal spilles.
Alle sangene er spilt inn på vedlagte CD som følger tipsene og rådene som står i boken.

Boken vil egne seg for helt nybegynnere, og for de som har spilt en stund og som ønsker å sette kunnskapen sin inn i et musikalsk system som gjør at man forstår hva man gjør og hvorfor det blir slik.

Bestill boken hos din lokale bokhandel, eller direkte på nett hos
Musikkvarehuset
27.04.2007