Roy Henning Snyen

Flott omtale i viseforum.no

Det ble enda en fin omtale av boken Gitarspill i viseforum.no. Her er et lite utdrag fra omtalen:

"Roy Henning Snyen har laget en strukturert og metodisk bok for både nybegynnere og viderekomne. Med Gitarboka følger en CD med musikkeksempler."

"Jeg mener Roy Henning Snyen har laget en god gitarbok for de som skal ta de første steg mot å bli gitarister. Jeg tror man kan legge et solid grunnlag for videre utvikling med denne boken. Den er grundig og bruker mye plass på det helt basale."

I omtalen av boken blir den sammenlignet med Lillebjørn Nilsens legendariske gitarbok og konklusjonen er ikke mindre enn:
"Jeg tror Snyens bok er sterkere på det mest grunnleggende med å spille komp til enkle sanger."

Dette er jo en bok for nybegynnere som ønsker å lære å spille gitar :-)
Les hel omtalen her
14.04.2008

Fantastisk anmeldelse i Musikk-Kultur

GitarspillDet ble en strålende anmeldelse av boken Gitarspill i bransjebladet Musikk-Kultur. Med overskriften "Imponerende gitarlærebok" og fortsetter med;
"Endelig har det kommet en gitarbok for de litt eldre nybegynnerne som virkelig inspirerer og imponerer!". Musikk-Kultur er bladet for musikere og musikkpedagoger i Norge, og leses også av alle som er medlem i fagforeningen Mfo (Musikernes fellesorganisasjon).
Les anmeldelsen av boken her

Her er et lite utdrag fra anmeldelsen: "Gitarspill egner seg like bra til undervisning i kulturskolene, som til gitaropplæring i grunnskolen og høyskoler. Boken illustreres med humoristiske og flotte fargefotografier av Bjørn V. Sandness, og har utførlige og grundige forklaringer. Den har også oppgaver og spørsmål etter hvert hovedkapittel. Dette gjør at boken også egner seg ypperlig til selvstudium. I tillegg har den en musikkteoretisk del med blant annet musikkuttrykk og transponering."

"Gjennom sanger som mange har et forhold til, moderne og klassiske rockesanger, viser og ballader, lærer man seg hovedakkordene i de vanligste gitartoneartene. A-dur presenteres først og er en ypperlig gitartoneart som benytter seg av gitarens løse basstrenger (E, A, D) og fungerer veldig godt å starte med. Allerede fra første time spiller man sanger som U2’s I still haven´t found what I´m looking for, noe som føles oppfriskende og motiverende."


Gir meg som musikalsk leder

Etter nøye overveielse av min totale arbeidssituasjon har jeg valgt å gi meg som musikalsk leder av Oslo GitarEnsemble og Grieg-konserten ble dermed mine siste konserter. Dette er helt og holdent min egen avgjørelse og dette har vært en vanskelig prosess for meg fordi jeg var med og startet ensemblet i 2000, og har vært ensemblets musikalske leder hele tiden. Vi har gjort mange spennende og flotte produksjoner i løpet av disse årene, og det har vært en svært fin tid for meg. Opplevelsene har vært mange, både av musikalsk og sosial art, og jeg kommer til å se tilbake på denne tiden med mange gode minner. Jeg ønsker Oslo GitarEnsemble varme og gode lykkeønsker for tiden fremover, og jeg er glad for, og sikker på, at ensemblets fremtid er i gode hender med Petter Richter som ny musikalsk leder. Jeg ser forøvrig frem til å kunne sette mer fokus på min egen spilling fremover og gleder meg til å sette igang flere prosjekter som har "ligget på vent".

Oslo Gitarensemble spiller GRIEG!

Oslo Gitarensemble spiller GriegHør Griegs musikk slik du aldri har hørt det før! Har du lurt på hvordan Dovregubbens Hall ville høres ut dersom den var spilt på gitarer? Eller hva med utdrag fra Holberg suiten? Ikke det? Nå har du sjansen! Lørdag 27 oktober kl. 17.00 holder Oslo Gitarensemble konsert, sammen med koret Parenti Vokalis, i Margaretha kyrkan (ved Deichmanske bibliotek). Samme konsert blir gjenntatt i Såner kirke dagen etter kl 18.00. Billettpris er kr. 100/50 (barn)
Første helaften

TETT PÅ, Beate Kronen, sang og Roy Henning Snyen, gitarTETT PÅ holdt sin første helaftens konsert fredag 7 september. Konserten var en huskonsert hos en kollega av Roy Henning i kulturskolen i Oppegård. TETT PÅ presenterte programmet de har kalt "Viser på klassisk vis" og er et program som tar for seg viser fra ulike land og fra den klassiske musikkgenren. Publikum fikk høre sanger av Fauré, Lorca, Indrehus, Piazolla, Villa-Lobos m.m.

TETT PÅ ser frem til nye konserter og vil annonsere disse konsertene på denne siden i fremtiden. Følg med!
09.09.2007