Roy Henning Snyen

Fantastisk anmeldelse i Musikk-Kultur

GitarspillDet ble en strålende anmeldelse av boken Gitarspill i bransjebladet Musikk-Kultur. Med overskriften "Imponerende gitarlærebok" og fortsetter med;
"Endelig har det kommet en gitarbok for de litt eldre nybegynnerne som virkelig inspirerer og imponerer!". Musikk-Kultur er bladet for musikere og musikkpedagoger i Norge, og leses også av alle som er medlem i fagforeningen Mfo (Musikernes fellesorganisasjon).
Les anmeldelsen av boken her

Her er et lite utdrag fra anmeldelsen: "Gitarspill egner seg like bra til undervisning i kulturskolene, som til gitaropplæring i grunnskolen og høyskoler. Boken illustreres med humoristiske og flotte fargefotografier av Bjørn V. Sandness, og har utførlige og grundige forklaringer. Den har også oppgaver og spørsmål etter hvert hovedkapittel. Dette gjør at boken også egner seg ypperlig til selvstudium. I tillegg har den en musikkteoretisk del med blant annet musikkuttrykk og transponering."

"Gjennom sanger som mange har et forhold til, moderne og klassiske rockesanger, viser og ballader, lærer man seg hovedakkordene i de vanligste gitartoneartene. A-dur presenteres først og er en ypperlig gitartoneart som benytter seg av gitarens løse basstrenger (E, A, D) og fungerer veldig godt å starte med. Allerede fra første time spiller man sanger som U2’s I still haven´t found what I´m looking for, noe som føles oppfriskende og motiverende."


Gir meg som musikalsk leder

Etter nøye overveielse av min totale arbeidssituasjon har jeg valgt å gi meg som musikalsk leder av Oslo GitarEnsemble og Grieg-konserten ble dermed mine siste konserter. Dette er helt og holdent min egen avgjørelse og dette har vært en vanskelig prosess for meg fordi jeg var med og startet ensemblet i 2000, og har vært ensemblets musikalske leder hele tiden. Vi har gjort mange spennende og flotte produksjoner i løpet av disse årene, og det har vært en svært fin tid for meg. Opplevelsene har vært mange, både av musikalsk og sosial art, og jeg kommer til å se tilbake på denne tiden med mange gode minner. Jeg ønsker Oslo GitarEnsemble varme og gode lykkeønsker for tiden fremover, og jeg er glad for, og sikker på, at ensemblets fremtid er i gode hender med Petter Richter som ny musikalsk leder. Jeg ser forøvrig frem til å kunne sette mer fokus på min egen spilling fremover og gleder meg til å sette igang flere prosjekter som har "ligget på vent".

Oslo Gitarensemble spiller GRIEG!

Oslo Gitarensemble spiller GriegHør Griegs musikk slik du aldri har hørt det før! Har du lurt på hvordan Dovregubbens Hall ville høres ut dersom den var spilt på gitarer? Eller hva med utdrag fra Holberg suiten? Ikke det? Nå har du sjansen! Lørdag 27 oktober kl. 17.00 holder Oslo Gitarensemble konsert, sammen med koret Parenti Vokalis, i Margaretha kyrkan (ved Deichmanske bibliotek). Samme konsert blir gjenntatt i Såner kirke dagen etter kl 18.00. Billettpris er kr. 100/50 (barn)
Første helaften

TETT PÅ, Beate Kronen, sang og Roy Henning Snyen, gitarTETT PÅ holdt sin første helaftens konsert fredag 7 september. Konserten var en huskonsert hos en kollega av Roy Henning i kulturskolen i Oppegård. TETT PÅ presenterte programmet de har kalt "Viser på klassisk vis" og er et program som tar for seg viser fra ulike land og fra den klassiske musikkgenren. Publikum fikk høre sanger av Fauré, Lorca, Indrehus, Piazolla, Villa-Lobos m.m.

TETT PÅ ser frem til nye konserter og vil annonsere disse konsertene på denne siden i fremtiden. Følg med!
09.09.2007

Skifestivalen 2007

Ski historiske konserter presenterer følgende konserter på årets festival i Ski, sør for Oslo:

FREDAG 24 august kl 19.00 SKI NYE KIRKE:
"The Grand Tour"
På 1700- og 1800-tallet skulle alle adelsmenn med respekt for sitt omdømme foreta en dannelsesreise rundt i Europa, ofte kalt "The Grand Tour". Denne konserten vil bli en musikalsk Grand Tour med musikk fra 1600-tallet og frem til i dag med fokus på komponister som Purcell, Dowland, Schubert, Faure, Lorca og Mendelssohn.
Medvirkende: Dagfinn Klausen, orgel Trio Lirica: Paul Kirby, tenor Torun Torbo, fløyte Vegard Lund, lutt/gitar. Tett På (bildet) : Beate Kronen, sopran og Roy Henning Snyen, gitar

FREDAG 24 august kl 21 RÅDHUSTEATERET, FOAJÉEN:
W. A. Mozarts opera “TEATERDIREKTØREN” Dette er et av Mozarts mindre kjente mesterverk, men unektelig blant de mest humoristiske. Den ble til mens Mozart var travelt opptatt med musikken til Figaros Bryllup. Keiser Joseph II likte godt å underholde sine gjester med musikk og teater, og lot det gjerne gå sport i det også. I januar 1786 bestilte han så et kort syngespill hver fra Mozart og Salieri; de skulle spilles ”mot hverandre” på en staselig festmiddag. Medvirkende: Mari-Kjersti Tennfjord og Helene Wold, sopran og erkerivaler. Paul Kirby, tenor og diplomatisk fredsmegler. Per Andreas Tønder (bildet) er bariton og sjef for teateret. Vegard Lund,lutt/gitar Ieva Berzina, cembalo og Torun Torbo, fløyte Musikalsk leder: Vegard Lund Regi: Yngvild Vatn Guttu

LØRDAG 25 august kl 14 WALDEMARHØY, SKI
“ET FUGLEPROGRAM” Komponisten Morten Gaathaug er også kjent som en ivrig fuglekikker. Ved flere anledninger har hans interesse for våre vingede venner satt preg på hans komposisjoner. Dette programmet er i sin helhet satt sammen av komposisjoner hvor fugler står i sentrum. Komponisten deltar selv på klaver, og han vil også fortelle litt nærmere om den inspirasjon som bringer disse to verdner sammen i hans musikk. Medvirkende: Morten Gaathaug og Ingrid Aasta Risdal, klaver Tor Balsvik, kontrabass Rønnaug Madslien, horn Bodil Diesen, blokkfløyter

LØRDAG 25 august kl 21 WALDEMARHØY, SKI
Årets nattsoaré byr på en spontan blanding av musikk i ulike stilarter, med musikere bosatt i Follo. Det vil bli servering av øl og vin i tillegg til enkel matservering. Arrangementet vil starte kl. 21 og varer til midnatt. Det vil bli innslag fra flere av festivalens deltagere og ikke minst vokal ensemblet Helikon.

VELKOMMEN!
17.08.2007